Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Veelgestelde vragen

31 januari 2017

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van De Stem van Nieuw-West? Bekijk dan eerst eens of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar stemvannieuwwest@amsterdam.nl. De moderatoren van De Stem van Nieuw-West zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!


Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Inloggen kan nu door via de knop ‘aanmelden’ direct recht onder de menubalk je emailadres in te vullen. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarop je kunt klikken (een zogeheten login-token), waarna je ingelogd bent. Dit hoef je maar één keer te doen, want hierna blijf je bij elk volgend bezoek aan de site gewoon ingelogd!

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

Hoe veilig is deze site?

De Stem van Nieuw-West neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze disclaimer.

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat je niet op de site kunt of dat bepaalde onderdelen niet werken. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een email via stemvannieuwwest@amsterdam.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Wat gebeurt er met mijn voorstel als het op de site staat?

Na het uploaden krijg je 90 dagen de tijd om campagne te voeren voor jouw voorstel. Eén keer per maand wordt het voorstel dat op dat moment de meeste stemmen heeft op de agenda van het Algemeen Bestuur gezet en zullen zij dit uitgebreid bespreken. Als jouw voorstel ‘gewonnen’ heeft, zul je per email uitgenodigd worden om je voorstel te komen toelichten tijdens de vergadering. Een unieke kans!

Wat gebeurt er met mijn voorstel als ik niet de meeste stemmen heb gehaald?

Tijdens jouw campagneperiode van 90 dagen heb je drie keer de kans om met je voorstel op de agenda van het Algemeen Bestuur te komen. Elke maand bespreekt het AB het voorstel dat die maand de meeste stemmen heeft gehaald. Ben je na de eerste maand nét niet eerste geworden? Niet getreurd! Dan kun je het de volgende maand gewoon nog eens proberen. Je reeds opgehaalde stemmen tellen gewoon weer mee voor de volgende maand.

Ook nadat jouw 90 dagen campagnetijd voorbij zijn, blijft je voorstel op de site te bekijken. Deze wordt dan opgenomen in het archief van geüploade plannen om anderen te inspireren. Wil je dat je voorstel verwijderd wordt na de campagneperiode, neem dan contact op met stemvannieuwwest@amsterdam.nl.

Kan ik stemmen op mijn eigen voorstel?

Ja, je kunt eenmalig stemmen op je eigen voorstel.

Kan ik ook een stem uitbrengen zonder argument?

Ja hoor, dat kan! Maar het is slim om je stem toe te lichten, zodat andere bewoners jouw stem beter begrijpen en zij hierdoor makkelijker een eigen keuze kunnen maken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn stem en argument nog veranderen?

Ja hoor, dat kan! Door opnieuw op de stemknop ‘voor’ of ‘tegen’ te klikken kun je je stem aanpassen of ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Hoe kom ik direct in contact met leden van het Algemeen Bestuur?

Leden van het Algemeen Bestuur lezen actief mee met de voorstellen en discussies op De Stem van Nieuw-West. Wil je direct in contact komen met een AB-lid? Ga dan naar de Bestuurscommissie informatiepagina.

Op deze pagina kun je het Algemeen Bestuur van je Stadsdeel opzoeken en bekijken met wie je graag contact zou willen hebben. Op deze pagina vind je ook de contactgegevens van alle leden.

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!