Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Parkeerplaats(en) Buitenschoolse opvang

Door Malika Kasem
5 november 2020

3 gereserveerde parkeerplekken voor de buitenschoolse opvang op de openbare parkeerplaats aan de Cycladenlaan, naast Basisschool De Odyssee.

De parkeerplaats aan de Cycladenlaan, gelegen aan het schoolplein van basisschool De Odyssee in De Aker, biedt niet genoeg plaats aan alle ouders die hun kinderen naar school brengen en ophalen. Er ontstaan hierdoor vaak onveilige, chaotische situaties met name tijdens het ophaalmoment in de middag. Omdat het een openbare parkeerplaats is, is iedereen vrij om hier te parkeren. 
Met dit voorstel wil ik graag de urgentie van deze schaarse parkeerplekken onder de aandacht brengen voor vervoersbusjes van de buitenschoolse opvang (BSO). De parkeerplaats zou op vaste tijdsloten plekken gereserveerd moeten worden voor vervoersbusjes van BSO’s. 
 
Argumenten:
  • vervoersbusjes van BSO's halen meerdere kinderen op, dus maken effectiever gebruik van een parkeerplaats
  • omdat de leidsters ook op andere scholen rond hetzelfde tijdstip kinderen moeten ophalen, zijn ze niet in de gelegenheid eerder naar de school te komen om zeker te zijn van een parkeerplaats: onmacht
  • het is in het belang van de veiligheid van de leerlingen dat de busjes dichtbij de school geparkeerd staan omdat ze met een grote groep zijn
  • de school hanteert twee ophaalmomenten met een kwartier verschil om de drukte op het schoolplein te beperken (ivm COVID). De leidsters moeten hierdoor langere tijd wachten tot zij alle leerlingen hebben verzameld. Als de busjes dichtbij en in het zicht geparkeerd staan, kunnen zij de leerlingen die ze al hebben opgehaald laten wachten in de busjes.
  • Als de busjes in een parkeervak staan ipv langs de weg, zorgt dit voor een minder chaotische en dus veiligere parkeersituatie rondom de school.

Voorstel:
  • Drie parkeerplaatsen reserveren uitsluitend voor vervoersbusjes van de BSO
  • Tijdelijke Verkeersmaatregel tijdens het ophaalmoment in de middag:
  1. Op ma, di, do, vr van 14:00 tot 15:00
  2. Op woensdag van 12:00 tot 13:00

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.