Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Ecologischer plantsoen onderhoudt

Door Anne Gentenaar
20 oktober 2020

Om alleen nog te werken met stille, schone elektrische bladblazers, en om alleen bladeren weg te halen als het echt nodig is.

Stel, je zit net rustig in een park of speeltuin voor een frisse neus, komt er net één of meerdere bladblazers voorbij. Daar gaat je rust en de frisse lucht! Daarom roepen we alle gemeentes in Nederland op: vervang de lawaaierige en ongezonde bladblazers voor elektrische bladblazers. En ruim alleen bladeren op waar en wanneer het écht nodig is, want bladeren laten liggen is goed voor biodiversiteit, zoals insecten, egels, padden en kikkers.

Waarom is het belangrijk?

Duits onderzoek toont aan dat een uurtje met een bladblazer werken qua uitstoot hetzelfde is als 1700 kilometer met een auto rijden. Bladblazers stoten stikstofoxiden, fijnstof en koolmonoxide uit. Dat zijn allemaal giftige en soms zelfs kankerverwekkende stoffen. Daarom kun je die tweetakt bladblazers beter gewoon helemaal niet gebruiken. 

Gemeenten bepalen welke bladblazers ze gebruiken voor hun groenonderhoud, en waar en wanneer bladblazers ingezet worden. Zij kunnen er dus ook voor kiezen om alleen nog te werken met stille, schone elektrische bladblazers, en om alleen bladeren weg te halen als het echt nodig is. In Duitsland en Vlaanderen wordt het gebruik van tweetakt bladblazers al beperkt, en ook gemeenten in Nederland willen vaker elektrische bladblazers inzetten. Toch worden tweetakt bladblazers ze nog volop gebruikt, daarom roepen wij gemeenten op om definitief te kiezen voor mens en milieu: voor stille, schone, elektrische bladblazers!

https://actie.degoedezaak.org/petitions/alle-gemeenten-aan-de-elektrische-bladblazers
“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.