Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Spelen met een handicap

Door Arie van Genderen
13 januari 2020
De Stem van Nieuw-West   |   23 januari 2020 19:02

Beste Arie van Genderen;

Hartelijke dank voor het indienen en plaatsen van dit interessant plan en tegelijkertijd gefeliciteerd met het behalen van meer dan 300 likes.
U bent van harte welkom en we zouden u graag uitnodigen om uw idee te presenteren bij de Stadsdeelcommissievergadering van 11 feb 2020.
Wij nemen z.s.m. contact met u op! 
Met vriendelijke groeten;

Namens de moderatoren
Mustapha Daher

Kinderen moeten kunnen spelen, met of zonder handicap. Ouders met een handicap moeten hun kinderen kunnen begeleiden.

Speeltuin Sloten geschikt maken voor gehandicapten

Spelen behoort tot de eerste levensbehoefte van jonge kinderen. Dat geldt zowel voor kinderen met een handicap als alle andere kinderen. De Speeltuin Sloten, een speeltuin waar mensen van heinde en verre naar toekomen, is bezig met een groot renovatieplan. Onderdeel van het plan is om de speeltuin zodanig in te richten dat kinderen met een handicap, en gehandicapte begeleiders van kinderen er ook ‘uit de voeten kunnen’. Met vaste paden en aangepaste speeltoestellen. Daarvoor is veel geld nodig.  

De Centrale Stad heeft daarover het volgende beleidsuitgangspunt geformuleerd:
‘In Amsterdam willen we dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking. 1 op de 5 Amsterdammers is slechtziend, blind of doof, heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening. Het aantal mensen met een beperking groeit in de komende jaren verder door de vergrijzing. Om volwaardig mee te kunnen doen in onze stad, maken we de stad samen zowel sociaal als fysiek stapsgewijs toegankelijker en sluiten we niemand uit.’
Bovenstaande tekst is ons uit het hart gegrepen en komt van de website van de gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/iedereen-doet-mee/

Het zou ons enorm helpen als het Stadsdeel zich achter de plannen zou scharen, zowel met een financiële bijdrage als met adviezen en begeleiding. Stem daarom op ons plan zodat wij het bij het stadsdeel kunnen voorleggen 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Jan Wich | 19 januari 2020 17:19

Met een bescheiden investering voor kinderen bereik je een groot rendement. De speeltuin is al jaren een gastvrije en beschutte plek. Met dit initiatief wordt nóg breder ingezet. Bovendien is het bereik in alle bevolkingsgsgroepen die er al komen, bijzonder groot. Kom zelf eens langs op een zonnige dag.

Reageren
Karin van Bakel | 19 januari 2020 18:10

Prachtig initiatief voor jong en oud!

Reageren
Marielle Van Gessel-Snel | 19 januari 2020 21:13

We genieten zo vaak met onze zoon van deze speeltuin, dat gunnen we iedere andere ouder en ieder ander kind.

Reageren
Sabrina Dronkers | 12 februari 2020 15:34

De speeltuin bestaat al bijna 100 jaar en heeft een belangrijke functie voor het dorp Sloten en haar omgeving. Om het voortbestaan van de speeltuin te kunnen garanderen is een renovatieplan zeer noodzakelijk. Stukje bij beetje wordt de speeltuin in een nieuwe jas gestoken. Hoe geweldig zou het zijn als ook kinderen met een handicap hier gebruik van zouden kunnen maken!

Reageren
Jennifer Brouwer | 19 januari 2020 21:52

Ik ben voor, omdat iedereen altijd mee moet kunnen doen als ze dat willen.
Een speeltuin is een plek waar vriendschappen voor het leven worden opgebouwd. Laten we daar dan ook beginnen voor onze jongsten al dan niet met een beperking om deze verbinding met andere leeftijdsgenootjes aan te gaan. Ieder kind moet spelen om te kunnen groeien.

Reageren
a.m. dammers | 21 januari 2020 10:03

fantastisch!! voorstel ! ! ! !

Reageren
Ria Hoogendijk | 27 januari 2020 10:35

Ik ben voor, want het is belangrijk voor kinderen om ook
te kunnen bewegen in speeltuinen .

Reageren
Gerda v Zadelhoff | 1 februari 2020 14:18

Iedereen moet kunnen genieten van de speeltuin!

Reageren
S Van der Laan | 12 februari 2020 20:31

Ik ben zelf moeder van een beperkt kind. Hij heeft hier genoten van spelen in het zand. Een grote ronde schommel voor dit soort kinderen zou niet misstaan.

Reageren
Arie van Genderen | 14 februari 2020 10:11

In de speeltuin is al een grote ronde zgn nestschommel. Geschonken door de organisatie Odd Fellows. Als er geld komt willen we nog een tweede plaatsen. Groet, Arie

S Van der Laan | 12 februari 2020 20:31

Ik ben zelf moeder van een beperkt kind. Hij heeft hier genoten van spelen in het zand. Een grote ronde schommel voor dit soort kinderen zou niet misstaan.

Reageren
Marian Olie | 22 februari 2020 14:17

Het speeltuin terrein is zo’ n fijne plek in het steeds stedelijker nieuw west. Als zoveel mogelijke mensen met hun (klein) kinderen daarvan kunnen genieten is dat heel fijn.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.