Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

Fietsbrug tussen De Aker en Badhoevedorp

Door Klaas Van Wieren
2 december 2019
De Stem van Nieuw-West   |   3 december 2019 16:44

Beste Klaas van Wieren;
Dat is snel!!!
Mooi om te zien dat er in zo'n korte tijd al zoveel stemmen voor dit idee zijn binnen gekomen. De teller staat nu al op 251 stemmen voor. 
I.e.g. hartelijk dank voor het indienen van dit nieuwe idee! Tegelijkertijd gefeliciteerd met het behalen van de 100 likes!
U krijgt van ons z.s.m. een uitnodiging om uw idee te presenteren bij de stadsdeelcommissievergadering van 17 december 2019!
Met vriendelijke groeten;
Namens de moderatoren;
Mustapha Daher 

Om vanuit De Aker v.v. snel en vooral veilig, relaxed en milieuvriendelijk te kunnen fietsen naar Badhoevedorp of Schiphol.

De stelling is: 'Als bewoner ondersteun ik het idee voor een fietsbrug thv het Zwarte Pad / Zuiderakerweg en aan de overkant de Sloterweg om gemakkelijker, veiliger en milieuvriendelijker naar Badhoevedorp en Schiphol te kunnen gaan'.

Veel bewoners gaan best wel vaak naar Badhoevedorp of Schiphol. Naar Badhoevedorp voor fitness, voor de markt of om boodschappen te doen. En naar Schiphol voor de trein of om te vliegen. Het is allemaal dichtbij, maar het fietsen naar, en het oversteken van de Sloterburg is heel vervelend, erg gevaarlijk en het omrijden kost veel extra tijd.
Na een poll via de Westerstite en op enkele Facebook-pagina's bij betrokken bewoners, blijkt dat veel bewoners het hiermee eens zijn en een fietsbrug willen tussen De Aker en Badhoevedorp.
Rond de 200 bewoners gaven in de poll aan dat deze fietsbrug er zo snel mogelijk moet komen. Het woord is nu aan de Stadsdeelcommissie.

Er zijn 3 opties:
1. Een fietsbrug tussen de Zuiderakerweg en de Sloterweg. De fietsbrug ondersteunt een prachtige fiestroute om De Aker, Badhoevedorp en Schiphol met elkaar te verbinden. De lommerrijke Zuiderakerweg (met aansluiting naar de Pieter Calandlaan), via het Zwarte Pad naar de fietsbrug over de Ringvaart en je komt aan op de lommerrijke Sloterweg (met winkeltjes, uitgaansmogelijkheden etc.). Als je vervolgens doorfietst kom je in ca. 15 minuten aan op Schiphol.
2. Een fietsbrug t.h.v. De Akermolen en de Kamerlingh Onneslaan in Badhoevedorp. Dit zou in theorie de meest logische plek zijn. Echter ook een heel saai. Het is niet een bepaald leuke route die dan ontstaat. Als extra optie zou het als 2e brug wel kunnen worden toegevoegd.
3. Een aparte fietsbrug bij de Sloterbrug. De Sloterbrug is echter al jaren een drama. Voor de fietsers zal daar op korte termijn vooralsnog ook weinig verandering in komen. Tevens is het vanuit De Aker een grote omweg.

De Ringvaart wordt vrijwel niet meer gebruikt voor de beroepsvaart. In de zomer is er beperkt sprake van pleziervaart.

Het voorstel is geïnitieerd via De Westersite. Voor meer informatie zie:
https://westersite.nl/uitgelicht/fietsbrug-zwarte-pad-1   (van 2 december 2019)
https://westersite.nl/berichten/fietsbrug-bij-sloterbrug  (van 7 juni 2017)

De bewoners hopen dat de Stadsdeelcommissie en de gemeente dit plan ondersteunen en dat er spoedig een fietsbrug kan worden geplaatst over de Ringvaart om hiermee de bewoners van De Aker en Badhoevedorp meer, betere en vooral veilige fietsmobiliteit te kunnen geven zodat de fietsers de zeer gevaarlijke Sloterbrug kunnen gaan mijden. 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Gerrit Teters | 3 december 2019 01:21

Goed plan !! Zal voor fietsers zowel vanuit de Aker/Sloten en Badhoevedorp veel beter zijn.

Reageren
Edwin Mooi | 3 december 2019 06:44

Goed idee. Veilig. Sluit beter aan op de toekomstige sport faciliteiten van Badhoevedorp

Reageren
Ria Bune | 3 december 2019 11:30

Ik ben voor omdat de brug bij Sloten erg druk is om over te fietsen met alle auto’s!

Reageren
Nel Selgert | 3 december 2019 16:49

Betere ontsluiting van Badhoevedorp.

Reageren
Regina van Midde | 3 december 2019 17:07

Scheelt een hoop omrijden en dan hoef je niet langs de Sloterbrug.

Reageren
Fa Fais | 3 december 2019 17:56

Je gebruikt sneller de fiets om over te steken. Faciliteiten/voorzieningen worden voor de aker en Badhoevedorp beter bereikbaar.

Reageren
Margriet Rietmeijer | 3 december 2019 18:00

Betere ontsluiting voor badhoevedorp!

Reageren
Chantal Spil | 3 december 2019 22:40

Gewoon goed idee; veilig en stimuleert fietsgebruik

Reageren
M Van Schoonhoven | 4 december 2019 10:41

Ik ben tegen want dan wordt het een stuk drukker en lawaaiiger op de zuiderakerweg en dan gaat het landelijk karakter verloren ben ik bang.

Reageren
Laurens Kramer | 9 december 2019 00:12

De bruggen bij Badhoeverdorp en Lijnden zijn duidelijk overbelast. Wie midden in de Aker of Badhoeverdorp woont, zal bij een reis naar de overkant door de langere afstand vaak de auto nemen. Dit zorgt voor extra luchtvervuiling, minder beweging voor de bewoners, een langere reistijd en extra opstoppingen bij de toch al drukke bruggen. Een fietsbrug is een eenvoudige oplossing voor dit alles.

Reageren
Mevr Bakker | 16 december 2019 14:10

Juist omdat er met de auto veel drukte is voor de brug ga ik met de fiets!

Fouad Soubati | 1 juli 2020 09:44

Goed plan, veel kinderen uit Osdorp zitten op school in Badhoevedorp. Via de brug zijn ze veilig en snel op school.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Jeroen Weijers | 3 december 2019 18:50

Nog een brug over de ringvaart binnen een afstand van ca 2,5 km is pure horizonvervuiling en onnodig. Ik maak op regelmatige basis zonder problemen gebruik van de brug bij Badhoevedorp en Lijnden. De rust en ruimte op en rondom het zwarte pad wordt met de komst van een derde brug ernstig verstoord. De plannen voor een nieuwe hogere brug bij Badhoevedorp geeft de nu al intensieve pleziervaart buiten het vaarseizoen eindelijk meer mogelijkheden. Hoe veilig is het in Badhoevedorp zonder fietspaden?

Reageren
Laurens Kramer | 9 december 2019 00:22

Het zwarte pad moet iemand juist helemaal af fietsen/brommeren als er geen fietsbrug is bij de Aker Molen, 1,5 km naar een van de bruggen. Een fietsbrug zal het Zwarte Pad dus juist ontlasten.

Mevr Bakker | 16 december 2019 14:02

Nog een extra brug binnen een afstand van 3km is natuurlijk totaal overbodig. Helemaal nu de Sloterbrug binnenkort wordt vervangen door een nieuwe,veiligere brug. Liever zou ik dan een fietsersbrug zien vanaf de Nieuwemeerdijk naar het Amsterdamse bos.

Reageren
Sandra van Leeuwen | 3 december 2019 20:13

Binnenkort wordt de Sloterbrug vernieuwd, deze brug zal breder zijn en veiliger voor fietsers. Bovendien is de afstand tussen de Sloterbrug en de brug bij Lijnden dusdanig klein dat je nooit ver hoeft te fietsen om naar de overkant te komen. Met het argument dat er nog maar weinig beroepsvaart en pleziervaart is ben ik het niet eens.De zomerperiode is juist behoorlijk druk.Een extra brug is weer een opstopping die overlast geeft voor omwonenden qua geluidsoverlast en uitlaatgassen.

Reageren
Laurens Kramer | 9 december 2019 00:19

Het gaat hier om een fietsbrug, die juist voor meer fietsers en minder auto's zal zorgen. Dus voor iedereen in Badhoevedorp en Osdorp zal het juist minder geluidsoverlast en uitlaatgassen gaan geven. Als je van de Badhoevese Bouwmaterialenhandel naar de Akermolen aan de overkant wilt, dan moet je 3km omfietsen via 1 van de bruggen. Dat is niet weinig, dat is een extra reistijd van 10 minuten op de fiets, wat voor velen (denk aan slecht weer) een reden zal zijn de auto te pakken.

Josefien L | 3 december 2019 20:23

Langs het Zwarte pad loopt een ecologische zone. In deze zone is zelfs geen straatverlichting toegestaan. Ook wordt er bij gladheid en sneeuw niet gestrooid. Het is niet veilig om door dit gebied een toegenomen stroom aan scooters en fietsers te laten lopen.

Reageren
beppie bosch | 5 december 2019 14:10

Op zich kan ik me er nog wel iets bij voorstellen, maar de Sloterweg in Badhoevedorp is soms al zo druk en er gebeuren best al wel wat ongelukken. De trend van de laatste tijd is op de stoep fietsen. ik ben al twee keer bijna aangereden door een fietser met noodvaart en gisteren werd bijna mijn hond plat gereden. En denk je dat er sorry gezegd wordt? nou echt niet. Wat valt er tegen die stoepfietsers te doen? Dus ik begrijp de behoefte, maar heb wel redenen om tegen te zijn als Bashievedorper

Reageren
Robert Spakman | 5 december 2019 21:08

Er is al een goede brugverbinding via Badhoevedorp/Lijnden en Osdorp bij het tankstation, met goede fietspaden en voldoende verlichting. En aansluitejd op bestaande fietspaden in zowel Badhoevesorp als Osdorp de Aker. Verder, de Zuiderakerweg is een landelijke weg en is niet berekend op veel fietsverkeer oa tav verlichting. Daarnaast staat de brug op planning voor een grondige opknapbeurt en tevens veiliger maken. Kortom, opties genoeg om straks veilig tussen Badhoevedorp en Osdorp te fietsen.

Reageren
Brenda Landman | 20 januari 2020 11:30

Er blijft weinig meer over van de ecologische zone. Het wordt een ontsnappingsroute voor inbrekers. Het rustieke karakter van het landelijke gebied gaat verloren.
Om op woensdag met de fiets naar de markt te kunnen? Fiets maar een stukje om dan. Verkwisting van gemeenschaps geld.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.