Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Tijdelijke gratis parkeerstroken rondom scholen en kinderdagverblijven

Door Anke van Eck
28 november 2019

Om stress van ouders te minimaliseren zou tijdelijk gratis parkeren rondom scholen en kinderdagverblijven heel erg fijn zijn.

Toen ik laatst mijn zoontje ging ophalen van kinderdagverblijf had ik geen smartphone of portemonnee meegenomen, omdat ik alle aandacht voor mijn kind wil hebben. Maar ja, toen kon ik dus niet betalen voor het parkeren. Dat parkeren is slechts 10-15 minuten. Hoe fijn zou het zijn als alle ouders met 100% aandacht voor hun kind hen kunnen brengen en halen, dus zonder bezig te zijn weer een app aan te zetten (ik wil zo min mogelijk op smartphone te kijken waar de kinderen bij zijn) of naar een parkeerautomaat te gaan om te betalen. Dit gun je toch iedere ouder en kind?

Bovendien betalen we als bewoners van Amsterdam al enorm veel geld aan parkeren, waarom dan ook nog die paar keer dat we onze kinderen halen en brengen naar school of kinderdagverblijf. Ik geloof dat veel ouders lopend of fietsend gaan, maar voor diegenen die toch met de auto naar hun werk moeten zou dit veel stress schelen.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Hugo Klomberg | 29 november 2019 00:02

De veiligheid rondom de school wordt vergroot wanneer er minder auto's parkeren. Vijf minuten eerder van huis om lopend of op de fiets de kinderen weg te brengen (de dag met een frisse neus en zonder smartphone beginnen) voor je evt in de auto stapt om naar het werk te gaan, lijkt mij een prima plan.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.