Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is afgewezen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Automatische waarschuwingslichten bij de zebrapaden

Door I. van Lier
21 november 2019
De Stem van Nieuw-West   |   26 november 2019 13:13

Beste Ineke van Lier;
Hartelijke dank voor het indienen en plaatsen van dit ontzettend en interessant plan. 
Tegelijkertijd gefeliciteerd met het behalen van meer dan 100 likes.
Leuk ook om te zien dat er binnen vijf dagen al 121 stemmen voor dit idee zijn binnen gekomen! 
U bent van harte welkom en we zouden u graag uitnodigen om uw idee te presenteren bij de Stadsdeelcommissievergadering van 3 december of die van 17 december, afhankelijk van de beschikbare agenda ruimte. Wij nemen z.s.m. contact met u op! 
Met vriendelijke groeten;

Namens de moderatoren
Mustapha Daher

Ik wil pleiten voor waarschuwingslichtjes in het wegdek die automatisch gaan knipperen als een iemand wil oversteken. Overdag en in de avond

Nu het weer zo vroeg donker is valt het extra op hoe slecht de oversteekplaatsen verlicht zijn. Dàt in combinatie met de vaak donkere winterkleding zorgt ervoor dat overstekende voetgangers pas heel laat opgemerkt worden. En dan wordt er ook nog vaak te hard gereden. Ik wil daarom pleiten voor waarschuwingslichtjes in het wegdek die automatisch gaan knipperen als een voetganger wil oversteken. Zowel overdag als 's avonds. Ik werk op Schiphol en daar gebeurden regelmatig (bijna)aanrijdingen doordat voetgangers te laat opgemerkt werden door automobilisten. Sinds de invoering van de knipperende lichten zie je dat automobilisten eerder stoppen. Mijn ervaring is dat je als voetganger in Amsterdam ook vaak te laat opgemerkt wordt. De zebrapaden op de Alpen, de P. Calandlaan en Meer en Vaart worden hiermee een stuk veiliger. Dit zijn lange straten waar mensen graag extra gas geven als ze de kans krijgen. Daarnaast is het zicht op voetgangers bij tramhalte Ecuplein ook minimaal. 
Ik hoop daarom dat er geld vrijgemaakt wordt om het oversteken veiliger te maken. Eigenlijk vind ik dat elk zebrapad (in Nieuw-West) dit moet hebben.


“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Cees Fisser | 12 december 2019 19:34

Ik ben vóór. Het hoeft van mij geen signalering met lichtjes in de weg te zijn. Want die verliezen hun waarde als het gesneeuwd heeft. (Maar wanneer gebeurt dat nog in NL?) Dus een traditionele knipperbol of een hangend bord "Pas op: voetgangersoversteekplaats" boven het zebrapad, is misschien nóg beter...

Gerke Beetstra | 21 november 2019 23:47

goed idee en mogelijk meer veiligheid voor voetgangers

Casper Kraima | 25 november 2019 13:09

Ik ben voor want de snelheid van het verkeer is veel te hoog op de Alpen (én in omliggende straten!). Al eerder heb ik voorgesteld de kruispunten waar nu géén zebra is deze er van te voorzien én de fietsoversteekplaatsen (die niet gebruikt worden door fietsers maar door voetgangers) om te zetten naar een zebra.

Maurice van der Veld | 25 november 2019 20:48

het vergroot de veiligheid op de Zebrapaden. Veel automobilisten negeren de voorrangsregels voor deze Zebrapaden, en andere zien inderdaad de voetgangers vaak te laat. Door deze extra waarschuwing kan een hoop ellende voorkomen worden.

Adriaan Koster | 26 november 2019 11:37

Er zijn teveel gevaarlijke kruisingen in de wijk. Dit klinkt als een relatief simpele verbetering. Ik zou het op een aantal plaatsen proberen. Als het effect heeft dan op meer plaatsen.

Klaas Van Wieren | 2 december 2019 23:59

De Aker is een woonbuurt met een 30 km zone. Alleen de drukke Pieter Calandlaan / De Alpen is een 50 km zone. Het is echter wel verwarrend. Er zijn oversteekplaatsten met soms wel en soms geen zebra. Bij een drukke oversteekplaats tussen de geld-/eilandenwijk en het Ecuplein/De Dukaat is er vooralsnog geen zebra.
Door de waarschuwingslampen wordt het autoverkeer geremd en ontstaan er, vooral als het donker is, betere meer veilige oversteekplaatsen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.