Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is in behandeling

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.

TOURNIAIREPARK[EERTERREIN]

Door Rob Wighman
16 november 2019
De Stem van Nieuw-West   |   7 januari 2020 17:02

Beste meneer Rob Wighman;

Hartelijke dank voor het indienen en plaatsen van dit interessant plan en tegelijkertijd gefeliciteerd met het behalen van 110 likes.
U bent van harte welkom en we zouden u graag uitnodigen om uw idee te presenteren bij de Stadsdeelcommissievergadering van 28 jan 2020.
Wij nemen z.s.m. contact met u op! 
Met vriendelijke groeten;

Namens de moderatoren SDCie NW
Mustapha Daher

Bijna ongebruikt parkeerterrein in de Tourniairestraat verloedert.
Een park bevordert daar een veilige, gezonde en sociale leefomgeving.

In 2016 is het Bouwmeester-complex opgeleverd, dit is een wooncomplex voor mensen die 55 jaar of ouder zijn.Wij wonen met veel plezier in het gebouw aan de Tourniairestraat dat grenst aan het openbare parkeerterrein. Dit parkeerterrein wordt gemiddeld voor slechts ca. 10% gebruikt en wordt slecht onderhouden. Daarnaast is er sprake van vervuiling en 'nachtelijke' overlast. Bovendien wordt er vanuit de wijk naar de Pieter Calandlaan vaak roekeloos en hard gereden. Veel bewoners uit de omgeving lopen voor de dagelijkse boodschappen naar het Sierplein. Bij de oversteek van het complex via het parkeerterrein richting het Sierplein ontstaan daarbij risicovolle situaties. (n.b. Er wonen hier veel bejaarde mensen).

Een park op de plaats van het parkeerterrein heeft in veel opzichten een positieve invloed op een gezonde leefomgeving. De aanwezigheid van groen in de vorm van gras, bomen en struiken draagt bij aan een beter klimaat en past in het beleid van vergroening van de stad.  Er zijn door buurtbewoners reeds een paar voorstellen gedaan die daarbij in een aantal behoeften voorzien, deze zijn vormgegeven in onze plannen voor het ontwerp van het TourniairePark.

 * De beplanting en het onderhoud zal door buurtbewoners gedaan worden en sociale samenhang in de buurt bevorderen. 
 * Er komt een doorgaande weg van en naar de Pieter Calandlaan met een beperking tot 15km/u met een tiental openbare parkeerplekken.
 * Voor voetgangers wordt ruimschoots voorzien in wandelpaden en bankjes met veilige oversteekplaatsen richting winkelcentrum.

In onze wijk wonen mensen van verschillende culturele en maatschappelijke oorsprong. Het is belangrijk al deze bewoners zoveel mogelijk bij  het ontwikkelen van een definitief ontwerp te betrekken.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Tempe Kering | 21 november 2019 21:47

Dat is een goed plan voor deze bestemming. Een park zorgt voor rust.

Reageren
Nanda De Groot | 21 december 2019 13:19

Ik ben voor het vergroenen van de stad en het tegengaan van verloedering.

Reageren
Jaap Smit | 5 december 2019 15:18

Vaak s'nachts overlast van luide muziek en rondslingerend vuil ivm gebruik lachgas. Een parkje zou de buurt veel aantrekkelijker maken.

Reageren
LLize Valentijn | 8 december 2019 18:05

Ja, een parkje; vriendelijk en rustig.

Reageren
Mary Karsenbarg | 19 december 2019 21:38

Geweldig plan. Een groene plek in plaats van een deprimerend plein vol scheve stenen en rotzooi. Goed voor mens en dier.

Reageren
Boudewijn Smits | 26 december 2019 16:46

Ik woon er en dit is een uitstekend maatwerkplan, vooral voortgekomen uit initiatief van de bewoners van het Bouwmeestercomplex.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Agnes Dekker | 14 januari 2020 16:12

Wij, die wonen op de Van Ollefenstraat zijn genoodzaakt daar te parkeren. Deze gezellige mensen hebben en een parkeerplaats en een geweldige besloten groene tuin, die weinig mensen die in amsterdam wonen hebben. Ik heb ze niet gehoord over de markt kramen die daar werden neergezet. Die zijn weg door MIJ. En heeft 1 van u wel eens dua aangesproken op het gedrag van de studenten !!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.