Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Speelplaats Pieter Postsingel

Door A. Boubaouch
8 april 2019
De Stem van Nieuw-West   |   18 april 2019 16:29

Beste A. Boubaouch;;
Gefeliciteerd met het behalen van meer dan 100 likes!
U bent van harte welkom en we zouden u graag uitnodigen om uw idee te presenteren bij de vergadering van de Stadsdeelcommissie van 14 mei 2019!
Met vriendelijke groet,

Namens de moderatoren
Mustapha Daher

Gezien de vele gezinnen met (kleine) kinderen is er een grote behoefte aan een speelplaats voor de kleine kinderen (0-12 jaar).

Na vele buurtbewoners (zowel ouders als niet-ouders) te hebben gesproken heb ik gemerkt dat er bijna geen speelmogelijkheden zijn in de directe omgeving voor kinderen tot 12 jaar en dat hier behoefte aan is. 
De wijk heeft een speelplaats nodig met verschillende speeltoestellen voor de kinderen van 0-12 jaar oud. 

De wijk telt in totaal 2466 huishoudens (5943 bewoners). Ruim 41% hiervan zijn huishoudens met kleine kinderen. Voor deze kinderen zijn er te weinig speelmogelijkheden in de buurt. Er is welgeteld 1 voetbalveldje wat wordt gerekend tot speelplaats voor kinderen. Dit voetbalveldje bevindt zich 250 meter afstand en heeft verder geen speeltoestellen.

Een speelplaats met speeltoestellen zal een verademing zijn voor de kinderen en voor de ouders. Kinderen die veilig kunnen spelen in hun eigen buurt/wijk i.p.v. gevaarlijke wegen te moeten oversteken om bij een speelplaats te komen. Het zal tevens een meeting plaats zijn voor de bewoners en omwonenden wat voor een positieve vibe zal zorgen voor en in de wijk, en wat tevens de saamhorigheid van de wijk een positieve boost zal geven.

Met jullie steun hoop ik dat de stadsdeelcommissie dit voorstel zal bespreken. Immers 'een prettige leefomgeving' is 1 van de prioriteiten die uitgewerkt/beschreven zijn in het 'Gebiedsplan 2019 Geuzenveld-Slotermeer'.

Steun dit voorstel!, zodat we samen de buurt leefbaarder, fijner en veiliger kunnen maken voor ons en voor onze kinderen.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Asma Ben Allal | 9 april 2019 09:01

Een speelplaats is belangrijk voor de sociaal- emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen. Verder is het noodzakelijk in een wijk als deze, waar veel kinderen wonen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.