Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Natuurspeeltuin Kasterleepark Nieuw Sloten

Door Dirk Dijkstra
21 februari 2019

Kasterleepark is mooi, veilig, maar saai. Die ruimte kan beter benut worden. Een natuurspeeltuin/trimbaan ontmoetingsplek.

Ik heb al vaker nagedacht over meer vertier in het centrum van onze wijk, oa voorgesteld op het Belgieplein een plaats met kleine fonteintjes te creëren, waar kinderen lekker kunnen spetteren, terwijl de ouders even snel hun boodschappen doen. Echter met dit idee vang ik een heleboel vliegen in 1 klap. Duurzaamheid, waterplezier, waterbuffer, speeltuin voor kinderen (ook de wat grotere), recreatie, sportbeoefening, ontmoetingsplaats voor alle leeftijden enz enz. Als kind stoeien, spelen, ravotten in een natuurlijke omgeving en thuiskomen met blubber aan je schoenen en aarde aan je handen.
Daarnaast (andere plek) wil ik een omheinde hondenspeelplaats/trimbaan met dezelfde duurzame materialen voorstellen, zodat ook hondenbezitters en honden een ontmoetingsplek hebben waarbij de hond de afgeschermde ruimte tot zijn beschikking heeft en echt kan rennen en spelen met baasje en soortgenoten. Dit speeltuin voorstel heb ik inmiddels op de Facebookpagina Buurtgenoten Nieuw Sloten geplaatst en onderzocht of daar draagvlak voor is. Daar zijn de 100 positieve reacties inmiddels al ruimschoots binnen. Door een heel bekende Amsterdammer in Nieuw-West werd ik gewezen op deze website, de Stem van Nieuw-West, waar ik dit voorstel ook kan doen, dus bij deze doe ik dat en hoop, voor de wijk, ook hier de benodigde "likes" te krijgen, zodat de stadsdeelcommissie dit ook onder ogen krijgt.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Alina Sijthoff | 21 februari 2019 09:51

Eindelijk een haalbaar idee voor een supersaai 'park'.
Bankjes, happertjes, moestuintjes, honden, spelende kinderen. Alles is beter dan hoe het nu (niet) gebruikt wordt.

Reageren
Diny Strating | 21 februari 2019 10:06

Het park moet Levendiger worden, nu is het maar een saaie groene vlakte. In de winter zou een ijsbaan een optie kunnen zijn , met wintermarkt.

Reageren
N. Vissr | 22 februari 2019 18:02

de buurt heeft meer speelgelegenheden nodig voor kinderen. Ook is het een mooie plek voor kinderen om in contact te komen met de natuur.

Reageren
Martijn van Leerdam | 22 februari 2019 15:17

De dichtstbijzijnde natuurspeeltuin is helemaal in Slotermeer, en dat is kilometers weg! Bovendien is er in de huidige indeling van het Kasterleepark weinig te doen voor kinderen. Buitenspelen is belangrijk en gezond.

Reageren
henk janse | 23 februari 2019 00:30

Dat vrijwel ongebruikte park wordt dan eindelijk een nuttig park.

Reageren
Leo Stokx | 23 februari 2019 10:37

Plan ziet er leuk uit voor dit saaie park. Eindelijk een plek in de buurt om met onze kleinkinderen naar toe te gaan waar ze lekker kunnen ravotten en waar je zelf een praatje met je buren kunt maken. Een koffie- en theestalletje maakt het compleet!

Reageren
Reina Lunzen | 1 maart 2019 13:31

Een park moet leven, gebruikt worden, door jong en oud dat geeft sfeer. Blije kinderen, blije ouders.

Reageren
Henk Terweg | 17 juli 2019 22:49

Ik ben tegen omdat ik vind dat het park zo moet blijven

Reageren
Kerstin Bosmann | 25 december 2019 23:34

Eindelijk een haalbaar idee voor een saai 'park'. Breng het park tot leven...weg met het saai grasveld in het midden...water, bloemetjes enz.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Ronald Mirck | 2 maart 2019 14:30

Er in en rond het Kasterleepark op dit moment al genoeg overlast is van (hang)jongeren en ik bang ben dat dit hierdoor zal toenemen.
Overdag zeker leuk voor kinderen. En 's avonds hangen er jongeren rond.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.