Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Stem VOOR muziek bij Kiosk West

Door Ilker Delener
7 januari 2019
De Stem van Nieuw-West   |   10 januari 2019 13:32

Beste Ilker Deleler,  dank voor het indienen van dit plan. 

Mooi om te zien dat er in zo'n korte tijd al zoveel stemmen voor dit idee zijn binnen gekomen. De teller staat nu al op 219 stemmen voor. 
Namens de Stadsdeelcommissie willen we u hulp aanbieden bij hoe de juiste vergunning vergunning hiervoor aangevraagd kan worden. 
Om dit idee mogelijk te maken dient er namelijk een vergunning aangevraagd te worden voor buitenoptredens en muziek. Ik neem rechtstreeks contact met u op om dit verder te bespreken. 


Wij willen graag weer muzikale avonden bij Kiosk West

Na 10 jaar leegstand ben ik begin 2018 huurder geworden van Kiosk West. Samen met familie, vrienden en buurtbewoners hebben wij geprobeerd er wat moois van te maken, wij wisten niet hoe het zou lopen. Op 28 april zijn wij officieel open gegaan met een openingsfeest. Wij hadden elke vrijdag- en zaterdagavond live muziek op ons terras. Na een paar weken zaten wij elk weekend volgeboekt. 

Ons podium was bedoeld voor leerlingen en jongeren die zich wilden ontplooien en ontwikkelen. Dankzij ons podium wordt nu bijvoorbeeld een leerling gevraagd om elders te spelen en te zingen. Op een gegeven moment werden wij vaak benaderd dat wij op de  zondagen zijn gestart met een open podium, zodat iedereen kon spelen en/of zingen. 

Alles ging geweldig het Eendrachtspark bloeide op, de kiosk was een gezellige ontmoetingsplek voor de bewoners, jong en oud had het naar hun zin en het belangrijkste was dat de buurtbewoners blij waren met onze komst. We hadden van niets iets gemaakt en de recreatieve waarde van de kiosk en het Eendrachtspark vergroot. Op 14-07-2018 kreeg de kiosk bezoek van 2 heren van de handhaving. Zij hebben toen aangegeven dat we geen muziek meer mochten maken en dat zij hier een rapport hierover zouden opmaken. Sinds dat moment waren we weer terug bij af. Alles wat we hadden opgebouwd was weer afgebroken. De teleurstelling was groot onder de bezoekers. 

Via deze weg hoop ik dat wij toch in maart/april ons terras weer open kunnen gooien met muziek

Wij hebben zoveel moois gebracht in de wijk. Onze komst heeft ook gezorgd voor sociale veiligheid in de wijk. Wij vragen geen financiële steun, maar de hulp van de stadsdeelcommissie om verder te gaan met het geen waar bewoners om vragen namelijk: om de gezelligheid weer terug te halen in de buurt mede te danken aan onze muzikale avonden.  

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Lale Dilmac | 7 januari 2019 23:26

Wat een leuk initiatief! Bewoners genoten van een relaxte muzikale sfeer onder het genot van een hapje/drankje. Ik was vaste klant door de gezelligheid ik zal dan ook blijven komen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.