Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Horeca gelegenheid/kiosk met publiek sanitair in het bestaande pand in de speeltuin aan de Dr. H Colijnstraat

Door Myrte Kuhlmann
3 september 2018
De Stem van Nieuw-West   |   17 september 2018 17:33

Beste Myrthe, 
Dank voor het indienen en plaatsen van dit nieuw plan! Heel veel succes met het voeren van een succesvolle campagne.
Wij hebben alles in goede orde ontvangen en nemen contact met je op zodra de 100 likes gehaald zijn!
Met vriendelijke groet, namens de moderatoren.
Pieter Nijhof 

Horeca gelegenheid/kiosk met sanitair in het bestaande gebouw in speeltuin aan de Dr. H.Colijnstraat.

Vaak maak ik als moeder van 2 kleine kinderen, gebruik van de speeltuin aan de Doctor H. Colijnstraat. 
Bij de zandbak staat daar een prachtig stenen gebouw met 3 openslaande deuren naar de zandbak toe wat uitermate geschikt zou zijn voor een horeca gelegenheid/kiosk.

Volgens Google maps is het pand in gebruik door een basketbal vereninging. Maar ik zie daar nooit bedrijvigheid, het pand is altijd hermetisch afgesloten en ik vraag mij af of deze info van Google nog wel klopt.

Een gemiste kans om niks met een bestaand gebouw op een goed bereikbare speeltuin lokatie als deze te doen. En het zou passen in de gehele herontwikkeling van de buurt.
Als er een horeca vergunning zou worden afgegeven dan geeft dat de speeltuin en dus geuzenveld een enorme aantrekkingskracht. Kijk naar ‘Terrasmus’ in het Erasmuspark. Daar is alleen maar een zandbak, maar door de combinatie met het terras en het horecabedrijf zit er vaak stampvol.
Mensen zullen de speeltuin in geuzenveld misschien combineren met een bezoek aan het Lambertus Zijlplein voor de boodschappen en kunnen zelfs makkelijk met het openbaar vervoer komen. 

Het is een groot stuk grond waar je naast de speeltuin misschien ook meer van kan maken. De speeltuin mist zowiezo speeltoestellen voor de allerkleinsten. 
Maar wellicht kunnen er ook fitnes toestellen komen voor de allergrootste.
De ruimte wordt nu niet optimaal benut en is onoverzichtelijk. 
Je ziet mensen er maar kortstondig, en dus weinig gebruik van maken omdat het niet uitnodigd om lang te blijven

Als ouders langer kunnen blijven omdat er bijvb ook sanitair kan worden gebruikt  (zie strandje Sloterplas) en ze er iets  kunnen nuttigen met zicht op de spelende kinderen, dan is dit denk ik een magneet voor heel nieuw west. Omdat dit nergens in de buurt te vinden is. 

‘Hotel buiten’ aan de Sloterplas wordt goed bezocht door ouders met kinderen net als ‘de fruittuin van west’ maar nergens is een speeltuin bij. Ik zou zelfs denken dat het in heel Amsterdam niet te vinden is.
Amsterdam nieuw west mist meer van dit soort breder horeca aanbod naast alle Marokkaanse en Turkse theehuizen die deze buurt wel rijk is.


Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Naima Hamdach | 15 september 2018 17:09

Ik ben voor want ik maak regelmatig gebruik van de speeltuin en ben genoodzaakt om iedere keer naar huis te lopen om gebruik te maken van een wc of om iets te kopen wat ik en mijn kinderen kunnen eten. Dat is dan niet meer nodig

Reageren
Ilker Delener | 25 september 2018 18:09

Hi Myrte,

Ik was er al mee bezig maar helaas heeft het stadsdeel al andere plannen met deze locatie. Zelf heb ik destijds een plan voor het Eendrachtspark ingediend(het plan wordt nu ook uitgevoerd) en ben ik zelf eigenaar van Kiosk West. Ik zou hier wel nog Kiosk van willen maken en beheren. Samen zouden we er misschien voor kunnen zorgen dat het toch lukt. Zou je anders contact met mij kunnen opnemen? 06-16801014 Ilker

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.