Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Winkels in Nieuw West

Door D TH
1 februari 2018

Het winkelaanbod is veel te eenzijdig, en dan met name in Geuzenveld.

Zo'n 24 jaar geleden dacht ik van het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld..., dit kan beter, dit kan gezelliger. 
Gelukkig was er nog wel iets, er was een coffeeshop, er was de Etos, er zat later een schoonheidsalon, dé Chinees, dé Blokker. Om de hoek zat een grote Dirk van den Broek, waar nu een moskee zit, in dezelfde straat een tweedehandswinkeltje, waar nu een 'wijkcentrum' zit. 

Er was al weinig, maar er is nu gewoon helemaal niets meer om het wat gezelliger te maken. Praktisch is het ook al niet..., wat moet je met 4 Turkse bakkers, 4 Marokkaans/Turkse slagers, 2 Turkse lampenwinkels, het is veel en veel te veel. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen die niet in Geuzenveld wonen en bv een woning komen bezichtigen bij zichzelf denken, 'hier wil ik niet wonen'. Het is niet meer multicultureel, het is teveel van hetzelfde en dat kan gewoon nooit goed zijn. Waar is de gezelligheid? Waar is de gezellige bruine kroeg? Of wat dan ook? 

Ik vind dat dit deel van Amsterdam vernield wordt, het kan bruiszender. 

Let wel..., ik heb mijn oor ook te luister gelegd bij bewoners van Marokkaanse en Turkse afkomst die het volledig met mij eens zijn. Het is een algehele ontevredenheid. 

Maak het hier weer leuk en vul niet elke lege winkelruimte met een slager, bakker of groenteboer, daar hebben we genoeg van inmiddels. Zet er een leuke sportschool neer, een leuke gelegenheid om koffie te drinken, een borrel te drinken -mooi terras-, een mooie kledingzaak, een jongerencentrum, vaker een leuke markt oid. 

Tot slot: zet het 'Wijkcentrum' ook op het Lambertus Zijlplein voor toezicht. 
Ik denk dat mijn plannen op deze manier een boel criminaliteit voorkomen er moet weer saamhorigheid en gezelligheid komen ipv dat het uitgestorven is. 
 

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Rosa Adipas | 13 maart 2018 23:51

Ik winkel graag in mijn eigen wijk maar dit is inmiddels onmogelijk gemaakt .

Reageren
Monique Maria | 14 maart 2018 22:41

Ik begrijp niet dat de Gemeente keer op keer toestemming geeft voor Turkse groentenwinkels en bakkers. Turkse restauranten, Marokkaanse bakkers. Elke Nederlandse winkel verdwijnt. Ik straks ook want multi culti is oke maar 50/50 en niet totale islamisering van een wijk. Is gewoon verkeerd beleid. Blokker ging eruiit en raadt eens wat er in komt...ja ja Turkse supermarkt.

Reageren
Michele Zijlstra | 16 maart 2018 06:08

Dat geldt ook voor Plein 40-45!

Reageren
I. van Lier | 11 april 2018 12:31

Hetzelfde geldt voor (omgeving) Osdorpplein en het fenomeen rukt op naar de Aker.
Ongelooflijk dat dit niet door de gemeente aangepakt wordt. 50/50 is inderdaad prima, maar op deze manier wordt Nieuw-West nooit aantrekkelijk voor andere bewoners en/of bezoekers.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.