Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Stemmen

Nog 69 dagen om te stemmen.

Plein 40/45 tot stadshart maken van Slotermeer Noord

Door Vief V.
27 december 2017

Maak het Plein 40/45 tot een gezellig stadshart overdag en een rustig mooi Plein s avonds.

Plein40/45 is een saai treurig eenzijdig Plein maar je kunt er een mooi stadshart van maken......plan;

Knip het plein 40/45 op in gedeeltes.
een stuk markt met goede kramen..kaasboer, noten, bloemen, brood...
meer kwaliteit, meer mengen met aanwezige ondernemers. 
Wel gemêleerd houden....maar...niet alleen maar goedkope ketens en kramen. en zorg dat de markt niet puur islamitische markt wordt met Boeken, muziek en kleding gericht op 1 bevolkingsgroep...

En een gedeelte van het Plein 40/45 vullen met mooie plantenbakken, banken, een fontein , andere mooie bestrating, koffietentjes, restaurant die meer keuze hebben dan de mediterrane keuken. Laat bewoners de bakken adopteren en verzorgen. Geef scholen in de buurt een eigen bak om te verzorgen. Betrek jeugd bij het schoonhoud het Plein en plantenbakken. 

Haal dependances van diverse musea naaar de wijk. Geeft het STREETARTMUSEUM bij het Plein een expositieruimte ....maak mooie groene streetart rondom het Plein en maak  samen met dit museum meer mooie Streetart in de buurt.
Een Dependance van het verzetsmuseum bij het carillon op het Plein 40/45 : uitleg over de straatnamen, en gebeurtenissen irond WOII waar de hel buurt naar genoemd is.

Haal een arthouse bioscoop naar het PLEIN 40/45.
Zorg voor een zaak als Bagels en Beans.
Betrek het water bij het Plein....maak mooie verlichting langs de oevers maar zorg wel voor rust in de avond rondom het Plein.
Maak het Plein 40/45 tot hart van een woonbuurt. Maak er geen uitgaanscentrum van!!!!
Een leefplein , gezellig en levendig overdag en rustig s avonds met de mogelijkheid om er lekker te eten op het water...in een restaurantje met vergunningenen tot niet later dan 22  uur
Argumenten

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Marjolein Oldersom | 27 december 2017 10:50

Het plein heeft echt potentie.

Reageren
Daenne Sinkeler | 27 december 2017 18:27

Zou erg fijn zijn, vroeger was het er leuk en divers. Dat is nu niet meer. Het is nu erg eentonig en smerig. Ik mis ook erg de planten/bloemenstal op de markt. Is al weer een aantal jaar weg. Plein straalt niks meer uit sinds de hele boel daar is verbouwd en is het achteruit gegaan. Dus hopelijk gaat er snel wat gebeuren, want mogelijkheden zijn er zat. Alleen nu nog een goede invulling.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.