Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Stemmen

Nog 54 dagen om te stemmen.

Groen en sociaal hart voor Nieuw-Sloten

Door Frank Vischschraper
12 december 2017

De huidige parkeerplaats op het Belgiëplein vervangen door parkeergarage eronder met park & horeca daarboven.

De huidige parkeerplaats op het Belgiëplein biedt een rommelige aanblik. Veel auto's die proberen hun plekje te vinden, fietsers en voetgangers die daar tussendoor laveren. Dit is het hart van Nieuw-Sloten, maar het bruist niet. Ook het aansluitende plein tussen de winkels is niet gezellig.

Dit bracht mij op het idee om de auto's ondergronds te brengen, door op de huidige locatie van de parkeerplaats een parkeergarage aan te leggen. Daarboven kan dan een park worden aangelegd met een horecagelegenheid. Hier kunnen de bewoners van Nieuw-Sloten elkaar op een rustige manier ontmoeten, in plaats van de wat gejaagde manier waarop dat nu gebeurt.

Bovengronds kan het park op een nader te bepalen wijze doorlopen in het winkelplein waar onder andere Albert Heijn en Dirk gevestigd zijn.

De ondergrondse parkeergarage zou extra capaciteit kunnen verkrijgen ten opzichte van de huidige parkeerplaats door deze van twee parkeerlagen te voorzien. De ingang zou op dezelfde plek kunnen zijn als het straatje waar men nu de parkeerplaats op rijdt. Dat weggetje zou dan naar beneden leiden naar de ondergrondse garage. Langs hetzelfde weggetje waar nu de auto's de parkeerplaats verlaten, kunnen zij de ondergrondse garage verlaten door omhoog te rijden.

Om parkeeroverlast te voorkomen, zou deze parkeergarage gedurende een uur tot twee uur gratis kunnen zijn, daarna betaald. Met het verpachten van een horecalocatie zou ook nog geld kunnen worden terugverdiend door de gemeente. 

Locatie

Argumenten

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Sas Bender | 20 december 2017 15:32

goed idee, dit parkeerplein is het lelijkste deel van onze groene wijk en past er qua sfeer ook eigenlijk totaal niet bij. Vergroening is ook goed voor de luchtkwaliteit, waterberging, sociale cohesie en biodiversiteit. Hangjongeren? die heb je altijd - ze hangen nu bij de 'basketbalkooi' en straks misschien in de garage - ze moeten ergens bij elkaar kunnen komen. Ik denk niet dat een parkeergarage ineens zal leiden tot een verdubbeling v.h. aantal hangjongeren �

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Suzanne Keller | 20 december 2017 08:21

Ondergronds is plek creëren voor hangjongeren. Betaald parkeren maakt het parkeerprobleem in de wijk nog groter.

Reageren
Frank Vischschraper | 30 december 2017 15:34

Hangjongeren zie ik zelden tot nooit in een parkeergarage. Als je als voetganger slechts met een parkeerkaart de garage in kunt, zal dat ook geen probleem zijn. Betaald parkeren, met de eerste twee uur gratis, voorkomt dat men zijn auto langdurig in de garage laat staan. Dan zou er echt een parkeerprobleem in de wijk ontstaan. Ik ga er van uit dat de auto's die er nu staan, daar ook niet langdurig blijven staan. Met twee parkeerlagen wordt het parkeerprobleem in de wijk juist minder groot.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.