Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Een veiligere en minder lawaaiige Meer en Vaart

Door Dirk Hofmann
22 november 2017
De Stem van Nieuw-West   |   7 maart 2018 12:24

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor het indienen van je plan. Het is helaas is niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Een plan dat meer dan 100 stemmen heeft, wordt op de eerstvolgende peildatum bekeken en geagendeerd voor een vergadering van het Algemeen Bestuur van Nieuw-West.

Je plan blijft wel beschikbaar op de site van Stem van Nieuw-West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeën te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link : https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/kopie/praat-denk-doe-mee!/
 
(Deze link kan ook: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/)


Met vriendelijke groet,
 
Stem van Nieuw-West

Aanpassen van de verkeersregels op Meer en Vaart langs de Sloterplas voor meer veiligheid en minder geluidsoverlast

Als bewoners van de Nicolaas Anslijnstraat moesten wij [en onze buren] meemaken dat er steeds meer verkeer op Meer en Vaart komt als resultaat van de veranderingen in onze wijk [meer woningen, vernieuwing van het winkelcentrum enzovoort]. 
Dat brengt dat de nodige overlast voor de bewoners met zich mee en een van de meest belangrijke factoren is de steeds toenemende geluidsoverlast, grotendeels veroorzaakt door motoren maar ook enkele auto's. 
Deze voertuigen produceren zonder enige twijfel lawaai dat boven alle geluidsnormen ligt [wat op zich al een ingrijpen zou rechtvaardigen] maar de manier waarop sommige bestuurders rijden [zoals langs wachtende auto's en met veel te hoge snelheid nog even (voor rood) over het kruispunt scheuren] is simpelweg gevaarlijk - het grenst aan een wonder dat we nog geen ergere ongelukken hebben gehad.
We hebben twee ideeen : 
  • Maak van de Meer en Vaart een 30 kilometer zone - dat gaat meteen veel verhelpen en als blijkt dat het limiet genegeerd wordt door deze bestuurders, plaats dan een vaste kamera [flitspaal] ter controle.
  • Plaats één of meerdere drempels op Meer en Vaart, dit lijkt op andere plekken in de wijk [en op andere plekken in de stad en in andere steden] deze problemen ook sterk te verminderen.
Wij vinden dat het bestuur dit probleem zou moeten bespreken voordat er nog meer woningen gebouwt gaan worden omdat de gezondheid en veiligheid van de bestaande bewoners prioriteit zou moeten hebben.
Onze wijk zal hiermee een grote stap vooruit maken naar betere levensomstandigheden, maar ook de door het bestuur beoogde 'rode loper' richting Osdorpplein zal hier veel baat bij hebben.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Stella Meijboom | 16 januari 2018 09:49

Meer en Vaart vanaf de Cornelis Lelylaan nu een bottleneck, doorstroming is moeizaam. Ik ervaar dagelijks dat medeweggebruikers snelheid proberen te maken op een stuk dat zich daarvoor niet leent. Dat geldt ook voor Meer en Vaart richting Lelylaan en Pieter Calandlaan. De bereikbaarheid van Osdorpplein is zeer verslechterd. Enige regulatie zou mijns inziens helpen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.