Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Stemmen

Nog 34 dagen om te stemmen.

Een veiligere en minder lawaaiige Meer en Vaart

Door Dirk Hofmann
22 november 2017

Aanpassen van de verkeersregels op Meer en Vaart langs de Sloterplas voor meer veiligheid en minder geluidsoverlast

Als bewoners van de Nicolaas Anslijnstraat moesten wij [en onze buren] meemaken dat er steeds meer verkeer op Meer en Vaart komt als resultaat van de veranderingen in onze wijk [meer woningen, vernieuwing van het winkelcentrum enzovoort]. 
Dat brengt dat de nodige overlast voor de bewoners met zich mee en een van de meest belangrijke factoren is de steeds toenemende geluidsoverlast, grotendeels veroorzaakt door motoren maar ook enkele auto's. 
Deze voertuigen produceren zonder enige twijfel lawaai dat boven alle geluidsnormen ligt [wat op zich al een ingrijpen zou rechtvaardigen] maar de manier waarop sommige bestuurders rijden [zoals langs wachtende auto's en met veel te hoge snelheid nog even (voor rood) over het kruispunt scheuren] is simpelweg gevaarlijk - het grenst aan een wonder dat we nog geen ergere ongelukken hebben gehad.
We hebben twee ideeen : 
  • Maak van de Meer en Vaart een 30 kilometer zone - dat gaat meteen veel verhelpen en als blijkt dat het limiet genegeerd wordt door deze bestuurders, plaats dan een vaste kamera [flitspaal] ter controle.
  • Plaats één of meerdere drempels op Meer en Vaart, dit lijkt op andere plekken in de wijk [en op andere plekken in de stad en in andere steden] deze problemen ook sterk te verminderen.
Wij vinden dat het bestuur dit probleem zou moeten bespreken voordat er nog meer woningen gebouwt gaan worden omdat de gezondheid en veiligheid van de bestaande bewoners prioriteit zou moeten hebben.
Onze wijk zal hiermee een grote stap vooruit maken naar betere levensomstandigheden, maar ook de door het bestuur beoogde 'rode loper' richting Osdorpplein zal hier veel baat bij hebben.

Locatie

Argumenten

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Stella Meijboom | 16 januari 2018 09:49

Meer en Vaart vanaf de Cornelis Lelylaan nu een bottleneck, doorstroming is moeizaam. Ik ervaar dagelijks dat medeweggebruikers snelheid proberen te maken op een stuk dat zich daarvoor niet leent. Dat geldt ook voor Meer en Vaart richting Lelylaan en Pieter Calandlaan. De bereikbaarheid van Osdorpplein is zeer verslechterd. Enige regulatie zou mijns inziens helpen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.