Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Dit voorstel is afgerond

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.

Toch een bus in de wijk Eendracht omdat....

Door Gerrit Rijneker
4 december 2017
De Stem van Nieuw-West   |   16 februari 2018 08:31

Geachte heer Rijneker,

Uw punt staat geagendeerd op de vergadering van het Algemeen Bestuur van woensdag 21 februari a.s. en niet op woensdag 28 februari zoals op de homepage van de stem van Nieuw-West aangegeven staat. Er is geprobeerd contact met u op te nemen, maar tot op heden zonder resultaat. Lukt het u om woensdag aanwezig te zijn om uw punt in te brengen? Graag horen wij van u. U kunt ons bereiken op stemvannieuwwest@amsterdam.nl. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Mirck

Het wegbezuinigen van 3 bushaltes grote financiële gevolgen heeft door een aantal zeer dure andere gemeenteprojecten & de bewoners.

Het weghalen van 3 bushaltes/6 minuten kortere ritten van bus 21 komen mogelijk minimaal 2 gemeentelijke  projecten in de knel:
De tuinen van West. ( blz. 82 ~ kosten 40+ miljoen)
Sportpark Eendracht dat geloof zelfvoorzienend moet gaan worden. (Ook niet gratis?)
Beide zijn niet meer goed met het Openbaar vervoer te bereiken, met alle negatieve gevolgen van dien.
(naar mijn mening een dure gemeentelijke misser die alsnog rechtgezet zou moeten worden.)

De parkeerdruk is fors hoger aan het worden omdat men niet meer over het openbaar vervoer beschikken kan, gewoon omdat meer mensen nu auto's nemen.
Er was ooit al 1,1 parkeerplaats per woning gepland, en dat gaat nu óók fors mis.

Ik hoop dat ik voldoende stemmen van medebewoners krijg waardoor dit alsnog door het Algemeen Bestuur besproken kan worden.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Liesbeth Wit | 5 december 2017 20:52

Enne, het hoeft geen bus te zijn, er mag ook een tram doorgetrokken worden hoor. De 13 hebben we ook geen problemen mee. Of de 14, levert gelijk een win/win op, dan kan die ook blijven rijden. Of de eindhalte van de 21 naar onze wijk verplaatsen, mag ook. Of de 61 de lus laten rijden, is geen HOV lijn, dus kun je de 400 meter aanhouden. Mag ook de 80 zijn van Connexxion, je ziet, oplossingen genoeg om dit deel van Amsterdam weer van OV te kunnen voorzien zonder gezichtsverlies voor het GVB 🤔

Elly van den Braak | 4 december 2017 22:54

Want ik kan niet tot de Aalbersestraat lopen daar ik slecht ter been ben

Angelique Boonstra | 4 december 2017 23:28

De bus moet terug in de wijk omdat ik dit veiliger vind voor mijn kinderen.

fenneke kroeze | 5 december 2017 06:43

door het weghalen van de bus uit deze wijk worden veel mensen geïsoleerd. De sportvelden liggen achterin en je krijgt zoveel jongelui door de buurt wat ook overlast bezorgd. Lopen is voor velen een euvel omdat het best een flinke tippel is. Boodschappen sjouwen van voor naar achter is een probleem, ben je afhankelijk van mensen die bereidt zijn je te helpen... Dus kortweg gezegd ....BUS TERUG !!!!

Mary Elsthout | 4 december 2017 22:48

Ja natuurlijk ben ik hier voor. Het weghalen van de haltes die 'de lus' vormen is een grote ramp voor onze buurt, vooral voor mensen die oud of/en slecht ter been zijn, je moet nu een (vooral 's avonds) onprettig stil en guur stuk lopen van de bushalte op de Aalbersestraat naar je huis.
Voor bezoekers aan de Fruittuinen van West is het helemaal onbegonnen werk daar te komen met het OV.
Bovendien wordt er hierdoor meer gereden met auto's, wat het milieu niet ten goede komt!

H. Krijgsman | 5 december 2017 17:11

Veiligheid, bereikbaarheid en binding. Het is toch belachelijk deze situatie! Ik sta regelmatig s morgens met 20 man op de halte. Is dat geen tijdverspilling? Visite ontvangen gaat niet meer. Mensen willen dat stuk niet lopen. Bewoners hebben extra auto aangeschaft... parkeerprobleem in de wijk. Zoveel dingen waar niet over is nagedacht door de geleerden. GVB als Stadsregio willen niet toegeven aan de situatie maar ondertussen rijden 2 bussen deels dezelfde route! Kan 1 de lus niet oppakken??

Marjan Freriks | 5 december 2017 10:24

openbaar vervoer is belangrijk voor de leefbaarheid van een wijk.

Sonja Mak | 5 december 2017 11:20

DE SLOGAN VAN DE GVB WAS TOCH GVB VERBINDT HEEL AMSTERDAM???

Linda Grout | 5 december 2017 12:57

Ik ben voor, want ik ben meer als 2 jaar een ongelukgehad en het was voor mij niet haal baar om naar de andere bushaltes te lopen. Dus werd compleet geïsoleerd en ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die dat ook hebbben. En ook vind ik de jongeren die van de eendracht vereniging komen beter s’avonds de bus kunnen pakken dan hier nog laat door de buurt wandelen

Brigitte Ruiter | 4 december 2017 23:54

Kort en bondig ik ben het geheel eens.

MJ fleminks | 5 december 2017 01:03

hier kun je alleen maar voor stemmen

Sonja Mak | 5 december 2017 11:18

Zeker als je tegen de sportvelden aan woont zoals ik, moet je al een kwartier lopen naar de eerste winkel, want die hebben we ook niet hier in de wijk. Als je dan je boodschappen hebt gehaald moet je ook nog eens zien terug te komen met al je spullen. Dat is bijna niet te doen voor je dagelijkse boodschappen! Dus is tegenwoordig al bijna noodzakelijk om hier een auto te bezitten. En dat terwijl Amsterdam graag ziet dat de Amsterdammers zoveel mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer!

Ria van Leeuwen | 5 december 2017 23:05

Ik ben voor omdat de afstand vanaf de Aalbersestraat tot mijn huis in de Beelstraat of de Tuinen van West te ver is. De sportvelden liggen ook te ver en veel mensen komen nu met de auto ipv de bus. Onbegrijpelijk dat bus 21 weg is, mis deze nog elke dag. Ga nu veel meer met de auto, omdat ik het eind naar de bus niet kan lopen.

Norinda Fennema | 6 december 2017 09:04

Wij in de Tuinen van West (natuur, recreatie, duurzaamheid) kunnen niet zonder goed openbaar vervoer!

Joke Mannee | 6 december 2017 19:54

Ik in t donker een heel naargeestig, onbewaakt, stuk naar de bus moet lopen. Mijn vriendenkring, veelal slecht ter been, kan dit stuk niet lopen. Wat vind u van vereenzaming!

Karen Rood | 7 december 2017 21:10

Bereikbaarheid, veiligheid zijn belangrijke punten. Ook voor de sportvelden, Fruittuinen van West, het Rijk van de Keizer.

Wim Frijn | 8 december 2017 09:49

Als je ziet hoeveel mensen er dagelijks door de Gerda Brautigemstraat lopen naar de sportverenigingen in de Eendracht, kan ik me niet voorstellen waarom überhaupt de bus bij ons verdwijnen moest. Plus de sociale controle die ook verdwenen is vooral bij duisternis.!!!°

Saschia Arisci | 8 december 2017 14:51

openbaar vervoer moet eer voor iedereen zijn!

J.c. Angel | 7 december 2017 21:25

€40 miljoen voor de tuinen van wesst en dan bezuinigen op een stukje bus lijn .waardoor een groot deel van onze wijk en de sportvelden onberijkbaar zijn geworden .gewoon slecht bestuur jammer

MARIJKE BOUQUET | 8 december 2017 19:02

Ik ben voor, omdat het toch te gek is dat er zoveel ouderen nu niet met de bus weg kunnen. Bus 21 was voor hen een lijntje naar plein 40-45 of de stad. Nu zitten ze thuis!!! Schandalig

cherie shamier | 8 december 2017 20:08

Lopen naar de dichtsbijzijnde bushalte met mijn knie is niet meer te doen. Ik sluit mij helemaal aan bij alle reaktie's en hoop van ganser harte , dat er nu eens echt, echt naar ons wordt geluisterd en bus 21 of een andere vorm van openbaar vervoer weer bij ons terug komt.

Norma Van Teeseling | 8 december 2017 20:41

onze wijk heeft gewoon een buslijn nodig. zowel voor de bewoners als voor de ondernemers en sportverenigingen. het is ook geen fijn stuk om ' s avonds te lopen.

Bob Haeck | 9 december 2017 22:55

Naar mijn mening wordt een wijk inclusief de Tuinen van West en sportpark De Eendracht geisoleerd. Het is toch de verantwoording van de gemeente om de randgebieden van de stad bereikbaar te houden met openbaar vervoer.

Thomas Doggenaar | 8 december 2017 23:55

want wanneer het regent en ik met Het OV naar school moet, ik door de afstand tussen mijn huis en de halte alsnog zeiknat ben.

rinus depynus | 9 december 2017 08:44

een taxiritje naar de bushalte kost 8 euro, enkele reis!

Jan van Zijp | 9 december 2017 09:31

het sportpark minder goed bereikbaar wordt met het OV

Anke Thasing | 10 december 2017 21:34

Er hoort hier gewoon een bus. We wonen in een stad dacht ik en niet in een of andere uithoek van het land. Ik werk in zuid oost en ga dus niet meer met het openbaarvervoer maar met de auto! Ik vraag me af of dat de bedoeling is dat iedereen weer met de auto moet.

jose Eggerding | 11 december 2017 19:00

Het is echt belachelijk dat er geen bus door de wijk gaat! Het zou fijn zijn als er ook eens wordt gedacht aan mensen die slecht ter been zijn. Juist met de sportvelden, de tuinen west is openbaar vervoer meer dan noodzakelijk.

Carla Honigh | 11 december 2017 20:07

Door het weghalen van 3 bushaltes wordt de rijtijd met 6 minuten verkort. En wat gebeurt er nu? De bus stopt nu halverwege zijn route of vlak voor het eindpunt omdat hij anders te vroeg is bij zijn eindpunt. Waanzinnig toch! Gewoon de bus terug in de wijk met slechts 1 halte bij het Sportpark.
GVB verbindt Amsterdam.....

F. v. Ballegoij | 20 december 2017 13:45

Goed openbaar-vervoer (OV) is ook aan de grenzen van de stad belangrijk voor de bereikbaarheid voor deze buurten; in ons geval Geuzenveld West buurt 10. De OV-lijnen zijn de levensaders van de gehele stad en moet niet uit bezuiniging worden ingekort (waar is het solidariteitsprincipe?). Bus 21 is bij ons belangrijk voor zelfredzaamheid, sociale contacten (bezoek met OV), voor de activiteiten Spark/ Tuinen van West etc. Ook druist dit in tegen het stimuleren van het OV; het autogebruik neemt toe!

Jurgen van Geest | 13 december 2017 09:10

ik vind dat niet alleen naar financiele voordelen gekeken moet worden, maar ook de belangen van de bewoners. Dit wordt mijns inziens te weinig gedaan

Trees Vogel | 13 december 2017 16:15

Ik woon hier 27jaar met veel plezier maar raak in een isolement , om dat wij moeilijk lopen ,en op
Leeftijd zijn lukt het ons niet meer om bij de bus te komen.Als het GVB nadenkt en hun hart op de goede plaats heeft was de bus al lang terug. Dus dit is jullie kans gvb! Geef ons onze vrijheid weer terug!!!!!


Frank Stuifbergen | 20 januari 2018 23:17

Het is niet te begrijpen dat deze wijk zomaar van het elke openbaar vervoersvorm wordt buitengesloten, overal in Amsterdam is op een steenworp afstand een bus-, tram- of metrohalte voorhanden, behalve hier, schandalig en oneerlijk!

Klaas Zuidam | 10 februari 2018 12:08

Volgens mij kun je als bestuur niet meer fatsoenlijk praten over:
woongenot, veiligheid, milieu, duurzaamheid, kapitaalvernietiging, bereikbaarheid als je deze wijk afsluit van van openbaar vervoer.
Een gemeentelijke misser van de eerste orde. Hopenlijk denkt iedereen hieraan bij de gemeente verkiezingen,\].

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.