Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Speeltuin in het Bluebanddorp

Door Sandra Smits
30 november 2017
De Stem van Nieuw-West   |   7 maart 2018 12:23

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor het indienen van je plan. Het is helaas is niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Een plan dat meer dan 100 stemmen heeft, wordt op de eerstvolgende peildatum bekeken en geagendeerd voor een vergadering van het Algemeen Bestuur van Nieuw-West.

Je plan blijft wel beschikbaar op de site van Stem van Nieuw-West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeën te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link : https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/kopie/praat-denk-doe-mee!/
 
(Deze link kan ook: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/)


Met vriendelijke groet,
 
Stem van Nieuw-West

De bewoners met (kleine) kinderen van het Bluebanddorp willen graag een speeltuin in hun buurt, bijvoorbeeld in de Anthony Spatzierhof.

Onze buurt is van oorsprong sociale huur met nog veel oorspronkelijke (oudere) bewoners. Echter de afgelopen jaren zijn er veel jonge gezinnen komen wonen. Het is een fijne buurt, maar een speeltuin ontbreekt helaas nog.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Gallieth Haaker | 30 november 2017 19:39

Een speeltuin verbind in de buurt. In de huidige geimproviseerde "speeltuin" komen veel kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar en kunnen ouderen genieten van de levendigheid in de buurt. Hierdoor komt oud in contact met jong.

Reageren
Fam. Iseli | 30 november 2017 20:47

Ik ben voor. Zou mooi zijn als binnen een paar honderd meter van ons huis een paar speeltoestellen voor kinderen onder de 10 jaar komen. Een schommel en een klimrek is al genoeg. We hebben zelf wat neergezet, maar er komt meer bij kijken dan we dachten. Misschien handiger als de gemeente investeert in speeltoestellen vlakbij huis. Prima vervolg van de 'Amsterdamse Beweeglogica'. http://www.ruimtevoordejeugd.nl/Gezondheid/gemeente-amsterdam-introduceert-beweeglogica.html

Reageren
Jurgen Tacq | 1 december 2017 09:45

Goed plan! Ik zie een spannende, groene ecologische speeltuin voor me, waar je ook zonder kinderen van kunt genieten. Een karakteristiek kunststukje :-)

Reageren
A Prins | 1 december 2017 16:37

Ja, dat zie ik ook! Met veel uitdaging voor de kinderen, maar welke door natuurlijke materialen mooi opgaat in de groene omgeving van de hofjes.

Diana Kruft | 1 december 2017 09:12

Er komen inderdaad steeds meer jonge gezinnen in de buurt wonen waar eerder veelal oudere mensen woonden. Het grasveld en de stoepen in de hofjes zijn hartstikke geschikt voor de kinderen om veilig te spelen, maar ook wat eenzijdig. Wat eenvoudige speeltoestellen zou het spelen wat gevarieerden maken en zou de kinderen (èn de ouders :-) motiveren lekker buiten te spelen. De contacten tussen de jonge gezinnen worden ook nu al gelegd. Maar een kleine speeltuin zou dat nog wat laagdrempig maken.

Reageren
Floor Lucas | 1 december 2017 09:32

Buitenspelen is goed voor kinderen en zorgt voor verbinding in de buurt!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.