Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Stimuleer gebruik van deelauto's

Door Koerd de Jongh
30 november 2017
De Stem van Nieuw-West   |   7 maart 2018 12:25

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor het indienen van je plan. Het is helaas is niet gelukt om in de 90 campagne-dagen boven de 100 stemmen uit te komen. Een plan dat meer dan 100 stemmen heeft, wordt op de eerstvolgende peildatum bekeken en geagendeerd voor een vergadering van het Algemeen Bestuur van Nieuw-West.

Je plan blijft wel beschikbaar op de site van Stem van Nieuw-West. Daarnaast ben je altijd welkom om in het Algemeen Bestuur over je plannen en ideeën te praten via de reguliere inspraak. Je kan je hiervoor opgeven via deze link : https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/kopie/praat-denk-doe-mee!/
 
(Deze link kan ook: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-nw/)


Met vriendelijke groet,
 
Stem van Nieuw-West

Stimuleer het gebruik van deelauto's als Car2Go en Hyundai Car Sharing verder in Amsterdam Nieuw West.

In Amsterdam wordt er in toenemende mate gebruik gemaakt van Car Sharing. Na Car2Go is nu oom Hyundai met een soortgelijk initiatief begonnen. CarSharing is de toekomst als het gaat om vervoer in de stad. Het is milieuvriendelijk (electrisch aangedreven), goedkoop voor de incidentele gebruiker van een auto en ontlast de stad van benodigde parkeerplekken. Specifiek in Amsterdam Nieuw West is er relatief weinig goed openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam en er zijn geen plannen voor bijvoorbeeld een metroverbinding naar Nieuw West. CarSharing maakt het mogelijk voor bewoners in Nieuw West om goedkoop naar het centrum van Amsterdam te gaan op een snelle individuele manier. Hierdoor wordt het stadsdeel ook aantrekkelijker voor de bewoners. Ik weet niet wat er exact voor nodig is om de werkgebieden van Car2Go en Hyundai uit te breiden, maar een stimulans vanuit de gemeente zal zeker helpen.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.