Gemeente
Amsterdam

De Stem van Nieuw-West

Stemmen

Stemmen op dit idee is niet meer mogelijk.

Opknapbeurt Eendrachtspark

Door Ilker Delener
22 november 2017
De Stem van Nieuw-West   |   9 februari 2018 13:56

Dag Dhr. Delener,
Gefeliciteerd!
Het idee voor de 'Opknapbeurt Eendrachtspark' heeft de meeste stemmen gehaald!
Woensdag 24 januari zullen wij dit agendapunt behandelen en u bent van harte welkom om uw idee te presenteren.

Met vriendelijke groet,
Moderator Stem van Nieuw-West

*******

Dit plan is inmiddels in de bestuurscommissie besproken en er is gebleken dat de ingebrachte ideeën worden ondersteund. De haalbaarheid van deze ideeën zal daarom eerst worden onderzocht. Er wordt bekeken welke al onderdeel zijn van een onderhouds- of renovatieplan en voor welke eventueel een budget moet worden gezocht.   

Amsterdam Nieuw-West heeft een aantal mooie parken, maar het Eendrachtspark blijft onaantrekkelijk.

Amsterdam Nieuw-West heeft een aantal mooie parken. Het Sloterpark krijgt een update, het Rembrandtpark wordt helemaal gerenoveerd, het Gerbrandypark heeft alles wat een park hoort te hebben, maar het Eendrachtspark blijft onaantrekkelijk. 

Graag willen wij dat dit park veilig en aantrekkelijk wordt gemaakt voor de buurtbewoners. 

Er is bijna geen verlichting aanwezig en het zicht op het park geblokkeerd wordt door (grote) struiken. Hierdoor is het park een mooi doelwit geworden voor vandalisme en daklozen. Men heeft geprobeerd bij de Kiosk in te breken (de deuren zijn geforceerd) en is deze met graffiti bespoten. In het ‘’Jungle park’’ staat een speelhuis die als slaapplek wordt gebruikt door daklozen. Bij de bankjes rondom het pierenbadje wordt bier gedronken en wiet gerookt.

De volgende punten zou ik graag verbeterd willen zien:
Veiligheid
  • Meer verlichting in het park. (Aanbrengen van lantaarnpalen)
  • Verwijderen van struiken en vervangen met gras zodat het park zichtbaar wordt. Er zit nu ook veel afval tussen de struiken, het zou juist veel geld kosten om deze schoon te houden. Vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat zou het park zichtbaar moeten zijn. Wat mij betreft ook de struiken rondom het ‘’Jungle Park’’ zodat kinderen hier ook veilig kunnen spelen. Daklozen zullen dan ook niet meer in het speelhuis slapen.

Toevoeging aan het park
  • Speeltoestellen voor de allerkleinsten. Bijvoorbeeld een zandbak, schommel etc. Momenteel is er alleen een pierenbadje aanwezig maar deze wordt alleen gebruikt bij mooi weer (+20 graden). Omdat het vaker kouder is willen wij graag dat het park ook aantrekkelijk wordt gemaakt bij slecht weer.
  • Sport toestellen voor de volwassen/ouderen. Een park hoort deze dingen te hebben. Nu wordt het park meer gebruikt als honden uitlaatplaats. Met sporttoestellen kunnen we hardlopers/sporters aantrekken.
  • Er is een tennisbaan aanwezig maar deze wordt minimaal tot niet gebruikt. Graag zouden wij een voetbalveld willen (erbij of een aanpassing van de tennisbaan).

Alle andere parken zijn beter en aantrekkelijker. Wij willen dat het Eendrachtspark ook een facelift krijgt.
Door de gemeente (of als sponsor) worden er activiteiten georganiseerd in de overige parken. Wij willen dat de gemeente ook activiteiten organiseert in het Eendrachtspark.

Locatie

Argumenten

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Peter Burchartz | 28 november 2017 16:07

Helemaal VOOR ! Zowel wat betreft de veiligheid en de toevoeging. Tennisveld WEL laten staan !

Reageren
Wim van Kooten | 1 december 2017 10:26

Eens met veel wat hierboven wordt beschreven. De kiosk zou ook vaker gebruikt moeten worden, het is een mooi gebouwtje

Reageren
Iris de Jeger | 2 december 2017 11:20

Ik vind het een super idee, ik zie vaak gestolen scooters in het park staan. Ik zie dakloze slapen. Van mij mag er ook een weide met hek voor de honden, dan kan mijn hond ook eens los en andere die niet los kunnen omdat het verkeer om het park erg druk is. En kan de rest van het park een aanlijn gebied worden voor de honden, dat scheelt hondenpoep op het grote veld en honden die los lopen en niet luisteren naar hun baas. Ook mis ik bankjes verlichting in de avond. Het moet veilig worden.

Reageren
bert van gelder | 3 januari 2018 13:57

prima plannen wel nog wat wensen/aanvullingen:
-meer afvalbakken
-verbod voor de barbecue
-waarom is de kiosk (bijna) nooit open
-zeker geen verbod voor honden !
-betere riolering park staat regelmatig op bepaalde plekken blank als het veel regent

Reageren
Hilde Willemse | 29 december 2017 11:34

Ik ben voor , veiligheid staat altijd voorop!

Reageren
Lale Dilmac | 30 december 2017 22:21

Ik ben zeker voor. Ik wandel veel en merk dat ik vaak een route pak waar het wat drukker is waardoor ik mij veiliger voel. Wat zou het fijn zijn om met een veilig gevoel door het park te lopen en mijn kind te laten spelen en hierna/tegelijkertijd een lekker drankje te doen bij de kiosk welke nu helemaal kaal en saai is! Ik denk dat het ook een stuk gezelliger zal worden waarbij buurtbewoners samen zullen komen en elkaar zullen leren kennen.

Reageren
bert van gelder | 3 januari 2018 16:38

Ik vergeet de houten brug die in de winter spekglad is en waar ik diverse mensen waaronder ikzelf vallen. Dit is makkelijk op te lossen door wat ruwe strips erop te maken (zie Sloterpark)

Reageren
Ilker Delener | 4 januari 2018 09:07

Ik ken het Eendrachtspark niet heel goed. Dus meer ideeen om het park te verbeteren zijn van harte welkom. Ik zal ze allemaal proberen te bespreken tijdens de vergadering.

Duygu Akcay | 11 februari 2018 18:06

Ik sluit mij aan bij de bevindingen. Bezoek het parkje sporadisch en alleen in gezelschap omdat het niet veilig aanvoelt. Zou fijner zijn als het bruikbaarder wordt voor iedereen en met oorspronkelijke doel. Daarbij is een kiosk of café een uitstekend idee. Zorgt voor werkgelegenheid en betrokkenheid van buurtbewoners.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.